• Fri Fragt
 • Hurtig levering
 • 30 dages returret
 • Dansk Dækforhandler
 • 0
Din Indkøbskurv 0
Eventuel levering til et af vores dækcenter partner for montering af dæk, kan vælges ved checkout!
 • Subtotal
  0 DKK
 • Forsendelse
  0 DKK

  Fri fragt på alle ordre* (*Til ikke brofaste Ø'er som Bornholm, Samsø med videre, kommer der et Ø-tillæg på)

 • Moms heraf
  0 DKK
 • Total
  0 DKK

Så tiden ved at nærme sig til at skifte til sommerdæk. Flere af jer er måske allerede på udkig efter nye sommerdæk til sommersæsonen. Til tider kan det være svært at finde de rette sommerdæk til bilen, fordi markedet udbyder mange forskellige sommerdæk. Hvis du står situationen hvor du ikke ved hvilken sommerdæk du skal vælge til bilen skal du helt klart læse dette;
FDM Sommerdæk test er ude, som FDM en gang om året offentliggøre i samarbejde med ADAC.  Deres hovedopgave er at kontrollere de modeller, der er anbefalet af producenterne, og sammenligne deres resultater. Dæk udsættes for intens og dynamisk kørsel, de skal cirkulere på en slang eller passere gennem enorme vandpytter. Vi må indrømme, at ADAC-testere ikke har nogen nåde for dem. Men kun på denne måde kan de kontrollere, hvilke dæk der fungerer rigtig godt, og hvilke parametre der kun er en ønsketænkning. Sommerdæk test fra FDM/ADAC tæller i alt 32 sommerdæk i størrelsen 16 og 17 tommer-sommerdæk. Mere præcist har man valgt to test: sommerdæk test 205/55 R16 og sommerdæk test 225/50 R17

Sommerdæk test 205/55 R16

Så vi begynder 205/55 R16 sommerdæk testen. Følgende kæmpede i testen: Goodyear EfficientGrip Performance 2, Hankook Ventus Prime 3 K125, Continental PremiumContact 6, Fulda EcoControl HP 2, BFGoodrich Advantage, Semperit Speed-Life 3, Uniroyal RainSport 5, King Meiler Sport 1, Nokian Wetproof, Bridgestone Turanza T005, Kumho Ecsta HS51, Apollo Alnac 4G, Maxxis Premitra 5, Pirelli Cinturato P7 og Petlas Imperium PT515.

Vinderen blev delt mellem Continental Premium Contact 6 og Semperit Speed-Life 3, som opnår de 5 stjerner, som er det højeste på FDM skalaen. Sommerdækket her bliver betegnet som bedre end gennemsnittet.

Rangeringen åbnes af Continental PremiumContact 6 og Semperit Speed-Life 3. Modellerne i den samlede placering fik en vurdering på 5 stjerner, hvilket betyder, at de er gode dæk. Semperits resultater er en stor overraskelse, for selvom Semperit tilhører den Continentale gruppe, er det stadig budgetdæk. Disse modeller opnåede nøjagtigt de samme resultater på en tør vej og for slidstyrke. Continental klarer sig lidt bedre på våde overflader end Semperit. Det er dog Semperit, der fører med hensyn til kørekomfort og støj brændstoføkonomi. Selvom dækkets ydeevne er ens, og den endelige vurdering er den samme, må det indrømmes, at Semperit bestemt er førende med hensyn til pris. Endda betydelig forskel.

Continental PremiumContact 6 *****

Continental PremiumContact 6 er blandt de bedste bremser på tørre veje. Testbilen kan nøjagtigt og præcis styres, og dækkene tilbyder masser af overskud. I det våde opnåede Continental det bedste resultat af alle kandidater. Dens korte bremselængder på beton er særligt forbløffende, men det er også en af ​​de bedste på asfalt. Ingen kan narre den, når det kommer til køreegenskaber i våd håndtering. Med meget godt greb og den bedste kontrol, opnår det topkarakterer i håndtering. Ved akvaplaning i kurven viser den imidlertid små svagheder. Rullestøj er lidt højere end i testfeltet. Med hensyn til brændstofforbrug opnår den den næsthøjeste værdi. Med hensyn til slid lander den med en god vurdering i test middel feltet.

 

Semperit Speed-Life 3 *****

Semperit Speed-Life 3 er meget afbalanceret. Det imponerer på tørre veje med god præcision og korte bremselængder. Selv ved høje dæktemperaturer falder ydeevnen kun lidt. I vådt skiller det sig ud fra mængden og er den eneste testkandidat med et meget godt resultat, når man bremser på asfalt. Dens håndtering under våde forhold er særlig prisværdig. Med et meget godt greb kan du nemt styre dækket hele tiden. I tværgående akvaplaning fungerer den kun tilfredsstillende sammenlignet med resten af ​​testkandidaterne. Når det kommer til komfort, viser Speed-Life ingen abnormiteter. Det er lige under gennemsnittet for støjadfærd. Semperit og opnår et godt resultat med hensyn til brændstofforbrug. Med hensyn til slitage ender den midt i testfeltet.

 

Bridgestone Turanza T005 ****

Et andet godt dæk var tredje med en samlet score på 4 stjerner - Bridgestone Turanza T005 . På tørre veje fungerer denne model lige så godt som vinderne. Den holder sig også til våde veje. Det blev tildelt det samme antal point for slidstyrke som Continental og Semperit. Bridgestone er foran dem med hensyn til brændstoføkonomi med den bedst score og er en af ​​de bedste i FDM-testen. Modellen mister dog med hensyn til komfort og støjemission, som var i den lave ende af alle dæk. Omkostningerne ved Turanza T005 er heller ikke de mest opmuntrende - som et af de dyreste.

 

Goodyear EfficientGrip Performance 2 ***

Goodyear EfficientGrip Performance 2 går glip af den samlede vurdering af ***: Selvom den scorer med korte bremselængder og god kontrol på våde veje, viser den små svagheder, når det gælder kørsel på tørre veje - og det er derfor, den nedgraderes til “Tilfredsstillende” i den samlede vurdering. Dens særlige styrker inkluderer dens høje slidstyrke.

 

Kumho Ecsta HS51 ***

Den koreanske Kumho Ecsta HS51 imponerer med sin solide akvaplanings modstand: den flyder kun meget sent på en vandoversvømmet vejbane. På den anden side bruger den kun lidt energi, når den bevæger sig: den sparer mest brændstof i sammenligning. På den anden side viser det svagheder ved tør asfalt, især når det kommer til håndtering, virker det ikke særlig præcist.

 

Bedste Sommerdæk 2021 fra FDM

Resultatet: af de 15 testede modeller blev den samlede ydelse af tre modeller bedømt som "bedre end gennemsnittet", elleve dæk bedømt som "gennemsnitligt" og et dæk bedømt "dårligere end gennemsnittet". Nedenfor tabel viser karaktererne og deres individuelle vurderinger.

Podiet er en stor overraskelse, når det kommer til 205/55 R16 sommerdæk. FDM/ADAC-testen viste, at ikke nødvendigvis de dyreste modeller fortjener hele opmærksomheden. Billigere dæk vil gøre det også godt her.

 

Sommerdæk 205/55 R16 V (240 km/t.)

Sommerdækkene bedømmes efter denne skala.

*4-6 stjerner: Bedre end gennemsnittet
*3 stjerner: Gennemsnitligt
*1-2 stjerner: Dårligere end gennemsnittet

Continental

PremiumContact 6

*****

Semperit

Speed-Life 3

*****

Bridgestone

Turanza T005

****

Goodyear

EfficientGrip Performance 2

***

Kumho

Ecsta HS51

***

Apollo

Alnac 4G

***

Hankook

Ventus Prime 3 K125

***

Fulda

EcoControl HP 2

***

BF

Goodrich Advantage

***

Maxxis

Premitra 5

***

Nokian

Wetproof

***

Pirelli

Cinturato P7

***

Uniroyal

RainSport 5

***

Petlas

Imperium PT515

***

King

Meiler Sport 1

**

 

Sommerdæk 225/50 R17 Y (300 km/t.)

Sommerdækkene bedømmes efter denne skala.

*4-6 stjerner: Bedre end gennemsnittet
*3 stjerner: Gennemsnitligt
*1-2 stjerner: Dårliger end gennemsnittet


Falken

Azenis FK510

*****

Continental

PremiumContact 6

****

Kumho

Ecsta PS71

****

Bridgestone

Turanza T005

****

Michelin

Primacy 4

***

Dunlop

Sport Maxx RT2

***

Esa+Tecar

Spirit Pro

***

Nexen

N Fera Sport

***

Pirelli

Cinturato P7

***

Semperit

Speed-Life 3

***

Kleber

Dynaxer HP4

***

Sava

Intensa UHP 2

***

Giti

GitiPremium H1

***

Laufenn

S-Fit EQ+ LK01

***

Barum

Bravuris 5HM

***

Viking

ProTech NewGen

***

Firestone

Roadhawk

*

 

FDM/ADAC-placeringen, der verificerer 225/50 R17 sommerdæk, er bestemt en stor overraskelse. Testen viste, at middelklassen i stigende grad indhenter premium-modellerne og i nogle tilfælde endda foran dem. Dækkene, der blev produceret som et billigere alternativ fra førende bekymringer, gjorde ikke det bedste. I dette tilfælde blev det økonomiske og økologiske aspekt opretholdt, men køreparametrene lod meget tilbage at ønske. Når man ser på ovenstående liste, er konklusionen åbenbar: prisen indikerer ikke altid, hvor god en given model er. Det er også værd at se nærmere på mulighederne fra de lavere klasser. Dette er ikke den eneste FDM/ADAC-rangordning, der bekræfter dette. Testen af ​​sommerdæk, størrelse 205/55 R16, bragte lignende konklusioner.

Vi og vores samarbejdspartner bruger teknologier, herunder cookies, til at gør daekdropin.dk mere brugbar og give dig en bedre oplevelse. Du kan læse mere om vores brug af cookies og andre teknologier, under vores persondatapolitik.