• Fri fragt
 • Hurtig levering
 • 30 dages returret
 • Dansk Dækforhandler
 • 0
Din Indkøbskurv 0
Eventuel levering til et af vores dækcenter partner for montering af dæk, kan vælges ved checkout!
 • Subtotal
  0 DKK
 • Forsendelse
  0 DKK

  Fri fragt på alle ordre* (*Til ikke brofaste Ø'er som Bornholm, Samsø med videre, kommer der et Ø-tillæg på)

 • Moms heraf
  0 DKK
 • Total
  0 DKK

Der findes 3 principielle forskelle på vinterdæk og sommerdæk: 1) gummi blandingen, 2) struktur/opbygningen og 3) slidbanen 1) Vinterdæk har mere ingrediens af gummi, som gør dækkene fleksible i kulden. Når vinterdæk bliver blødere, har de bedre tendens til at holde sig fast på vejen og dette giver sublim køreegenskaber og kontrol. Til forskel fra sommerdæk, som hurtigt bliver hårde i kulden, fungerer vinterdæk bedst i temperaturer under +7°C. 2) Vinterdæk har sideløbende utallige af små lameller i slidbanen. De bruges til at bortvise vand og formindsker chancen for akvaplaning. Disse lameller graver sig ned i sneen, sluddet og isen og sikrer sublim vejgreb. 3) Vinterdæk har dybe riller i slidbanemønstret. Dette indikerer, at der er plads til sneen. Når rillerne bliver fyldt med sne, holder vinterdæk bedre fast i sne, og det opsamlende sne gør at dækkene stabilisere sig yderligere på sneen. Dette medfører til at bilen giver en bedre træk evne til at lave manøvre på sne- og is dækkede veje. Men hvornår skal man have vinterdæk på?

Vinterdæk hvornår

Hvornår skifter man til vinterdæk? En god huskeregel for, hvornår man skal skifte til vinterdæk er, at skifte vinterdæk på bilen når efterårsferien står ved døren. Vinterdækkene afmonteres igen cirka ved påsketid, alt efter hvornår påsken falder det år. Men er der Vinterdæk regler for det i Danmark som i mange lande omkring brug af vinterdæk.

Skift til vinterdæk. Er der Vinterdæk regler for det?

At køre med vinterdæk handler om sikkerhed. Ikke bare for dig og dine passagerer, men også for andre trafikanter. I Danmark er der ikke Vinterdæk lovkrav omkring kørsel med vinterdæk om vinteren. Alligevel anbefaler vi klart skift til vinterdæk. Vinterdæk giver en markant kortere bremselængde på sne- og isglatte veje, da som omtalt tidligere er strukturen og opbygningen helt anderledes, hvorfor det er klart det sikreste valg, hvis du vil reducere risikoen for ulykker. Skifter du ikke til vinterdæk, udsætter du dig selv og dine medtrafikanter for en meget stor risiko, hvis du kører i vinterfører. Her er vinterdæk nemlig markant bedre til at bremse end almindelige dæk. Ofte vil de almindelige dæk bruge en til to gange så lang bremselængde som vinterdæk. Vinterdæk bremser nogenlunde ligeså godt som almindelige dæk på våd vej, mens de på tør vej oftest bruger en lidt længere bremseafstand. Det sidste forhold skal du have i baghovedet, når hastighed og afstand vurderes. Så selvom der ikke er vinterdæk regler for brug af vinterdæk, vil vi klart anbefale i kolde vinterdage.

Vinterdæk om sommeren

Ligesom vinterdæk er bedst egnede til kørsel i vinterføre, er sommerdæk bedst, når det bliver sommer. Sommerdæk har nemlig en kortere bremselængde på kort vej, hvilket gør dem sikrere om sommeren. Dette skal du også tage højde for, når du kører med vinterdæk i tørt vejr. Derfor bør du holde lidt ekstra afstand og generelt være meget opmærksom, når du kører.

Har du brug for at skifte til vinterdæk, så se hele vores udvalg af vinterdæk.

Vi og vores samarbejdspartner bruger teknologier, herunder cookies, til at gør daekdropin.dk mere brugbar og give dig en bedre oplevelse. Du kan læse mere om vores brug af cookies og andre teknologier, under vores persondatapolitik.