• 0
Din Indkøbskurv 0
Eventuel levering til et af vores dækcenter partner for montering af dæk, kan vælges ved checkout!
 • Subtotal
  0 DKK
 • Forsendelse
  0 DKK

  Fri fragt ved 2 stk. eller flere* (*Til ikke brofaste Ø'er som Bornholm, Samsø med videre, kommer der yderligere et Ø-tillæg på)

 • Moms heraf
  0 DKK
 • Total
  0 DKK

Inden vintersæsonen og køb af nye dæk er det værd at tjekke, hvordan de enkelte modeller klarer sig under vinterforhold. Heldigvis er den årlige FDM vinterdæk test ude, som FDM en gang årlig offentliggøre i samarbejde med ADAC. Vinterdæk test fra FDM/ADAC tæller i alt 16 dæk. For at træffe den rigtige beslutning vil det blandt andet være nyttigt at nærlæse resultaterne af test udført af ADAC og FDM i 2021 nærmere. Så lad os kontrollere resultaterne af vinterdækkene.

Vinterdæktest - kriterier for tildeling af de endelige karakterer

De nyeste modeller af vinterdæk fra førende producenter deltog i ADAC/FDM -testen. Der blev analyseret på forskellige parametre med hver deres andel af den samlet karakter. Den endelige karakter bestod af resultaterne fra følgende kategorier:

 • Adfærd på en tør vej - 15% af karakteren
 • Våd vejadfærd - 30% af karakteren
 • Adfærd på snedækkede veje - 20% af karakteren
 • Adfærd på en iset vej - 10% af karakteren
 • Komfort og stilhed - 5% af bedømmelsen
 • Brændstofforbrug - 10% af karakteren
 • Slidbane på slidbanen - 10% af bedømmelsen

I hver kategori blev der givet point. På grundlag af dem var det muligt at udstede en endelig karakter, afhængigt af resultaterne i individuelle konkurrencer og deres deltagelse i den endelige karakter:

 • ***** - meget godt
 • **** - godt
 • *** - tilfredsstillende
 • ** - tilstrækkeligt
 • * - utilstrækkelig

16 modeller kvalificerede sig til årets 195/65 R15 vinterdæktest.  Fire endte med at kæmpe med en samlet score på "god", og en blev kun bedømt som "tilstrækkelig". De andre i den samlede rangering blev vurderet som "tilfredsstillende". Det er også værd at bemærke, at alle dæk blev bedømt som "tilfredsstillende" hvad angår komfort - ingen af ​​dem blev scoret "gode" i denne kategori. 2 modeller endte med at dele førstepladsen. Begge fik den bedste score "meget godt"

Godt på næsten alle måder

De modeller der delte førstepladsen er Dunlop Winter Response 2 og Goodyear UltraGrip 9+ med et samlet resultat på *****. I hver kategori, med undtagelse af komfort, scorede modellerne "gode". Ved kørsel på en tør vej var Dunlops resultat lidt bedre. Goodyear -modellen klarede sig dog bedre på våde overflader. Dette var dog ikke de bedste resultater i disse kategorier.

Modellerne præsterer nøjagtig det samme på snedækkede overflader, selvom når det kommer til greb om is, klarede Goodyear-dækket sig meget bedre. Det er også lidt mere støjsvagt end Dunlop. På den anden side er Dunlop mere økonomisk med hensyn til brændstofforbrug. Begge modeller modtog samme rating for slidbanens slidstyrke. Når det kommer til omkostninger, er de også i samme prisklasse.

Den dyreste, men ikke den bedste

To modeller tog tredjepladsen: Michelin Alpin 6 og Vredestein Wintrac med en score på ****. Alle deres scoringer - bortset fra komfort - ligger inden for området "god" rating.

Michelin er førende med hensyn til tørvejsydelse. Vredestein klarer derimod bedre på våde overflader. I denne konkurrence kvalificerede Michelin -resultatet sig til den "gode" rating.

Modellerne udførte det samme på sne, på isglatte overflader og med hensyn til slid. Hvis det økonomisk-økologiske aspekt er særlig vigtigt for dig, har den gode Vredestein ret: Den kombinerer det laveste brændstofforbrug med lavt slid. Denne model er også mere støjsvag end Michelin.

Bag topgruppen skiller Continental WinterContact TS 860 sig ud og sluttede testen på sjettepladsen med en score på ***. Dækket viste sig at være det bedste med hensyn til adfærd på våde og snedækkede veje. Det klarede sig også godt på isen. Det blev også tildelt høje karakterer for lavt brændstofforbrug og brændstofforbrug. Det eneste moderate scoring var for dets kørekomfort og håndtering på tørre overflader, hvilket betød, at det ikke tog plads i spidsen.

For meget slid

Fire modeller med en slutresultat på *** var på syvende position: Bridgestone Blizzak LM005 , Falken Eurowinter HS01 , Laufenn I FIT + LW31 + og Maxxis Premitra Snow WP6 . De fire dæk har en ting tilfælles: De klarer sig alle relativt godt i de vigtigste kørekriterier, men devalueres med en karakter i det samlede resultat på grund af den dårligere ydeevne i slidprøven.

Bridgestone Blizzak LM005 er det højeste dæk i rangeringen og Maxxis - den bedste absorberende støj og vibrationer. Hver model klarede sig meget godt på den iskolde vej og med hensyn til brændstofforbrug. De opnåede også nøjagtig de samme mærker for slidbanens slidhastighed.

Det bedste dæk - også i hele placeringen - hvad angår sneydelse var Laufenn. Resultaterne af Bridgestone og Maxxis var mærkbart dårligere. På den anden side modtog Bridgestone en høj rating i test på våde overflader. Her havde kun Falken et moderat resultat. Med hensyn til adfærd på en tør vej var det kun Laufenn, der var "tilfredsstillende". De andre modeller gav større muligheder.

Lav rangeret efter svage punkter

Yokohama BlueEarth * Winter V906 kom elvte med en samlet score på ***. Dækket viste gode køreegenskaber på tørre, snedækkede og iskolde veje. Dens brændstofeffektivitet er også vurderet til "god". Der blev givet gennemsnitlige resultater for våd ydeevne, støj og slidbane på slidbanen. Prismæssigt er Yokohama BlueEarth * Winter V906 ret attraktiv.

Barum Polaris 5, der ligger på tolvtepladsen, scorede en tiendedel point mindre . Dette er et af de billigste forslag i rangeringen. Dækket fungerer godt på en snedækket og iset vej. Det opnåede også meget gode resultater for brændstofforbrug og slidstyrke. Modellen viser gennemsnitlig ydelse på tørre og våde veje.

Den trettende plads var Nokian WR Snowproof med en score på ***. Denne model kan prale af høje karakterer for kørsel på tørre, snedækkede og iskolde veje. Det blev også anerkendt for sin holdbarhed og brændstofforbrug - i denne henseende opnåede det et af de bedste resultater i rangeringen. En så lav position i den endelige klassifikation blev givet af dækkets ydeevne på våde overflader.

Vinterdæk test 195/65 R15 - FDM ranking

Placering Mærke Navn Stjerner
1 Dunlop Winter Response 2 *****
1 Goodyear UltraGrip 9+ *****
3 Michelin Alpin 6 ****
3 Vredestein Wintrac ****
5 BFGoodrich g-Force Winter2 ***
6 Continental WinterContact TS 860 ***
7 Bridgestone Blizzak LM005 ***
7 Falken Eurowinter HS01 ***
7 Laufenn i FIT + LW31 + ***
7 Maxxis Premitra Snow WP6 ***
11 Yokohama BluEarth*Winter V906 ***
12 Barum Polaris 5 ***
13 Nokian WR Snowproof ***
14 General Tire Altimax Winter 3 ***
14 GT Radial Winterpro2 ***
16 Kumho Wintercraft WP51 **

Rangering af vinterdæk 195/65 R15 - "dyrt" betyder ikke "bedst"

Årets placering af vinterdæk, størrelse 195/65 R15, har vist, at hver model kan klare vinterforhold. Nogle af dem kan dog tabe mærkbart under våde eller tørre forhold. Denne liste omfatter ikke dæk, der ikke er egnede til kørsel under typiske vinterforhold. Det er dog værd at bemærke, at ikke alle dyre modeller er et perfekt valg. Nogle billige konkurrere nu med de dyrere konkurrenter.

Vi og vores samarbejdspartner bruger teknologier, herunder cookies, til at gør daekdropin.dk mere brugbar og give dig en bedre oplevelse. Du kan læse mere om vores brug af cookies og andre teknologier, under vores persondatapolitik.