• Fri Fragt*
 • 5 Stjerner på Trustpilot
 • Dansk Kundeservice
 • 30 dages returret
 • 0
Din Indkøbskurv 0
Eventuel levering til et af vores dækcenter partner for montering af dæk, kan vælges ved checkout!
 • Subtotal
  0 DKK
 • Forsendelse
  0 DKK

  Fri fragt ved 2 stk. eller flere. Motorcykel dæk undtaget, altid fri fragt* (*Til ikke brofaste Ø'er som Bornholm, Samsø med videre, kommer der yderligere et Ø-tillæg på)

 • Moms heraf
  0 DKK
 • Total
  0 DKK

Inden vintersæsonen og køb af nye dæk er det værd at tjekke, hvordan de enkelte modeller klarer sig under vinterforhold. Heldigvis er den årlige FDM vinterdæk test ude, som FDM en gang årlig offentliggøre i samarbejde med ADAC.

Takket være test udført af organisationer som ADAC er det meget nemmere at vurdere, om de udvalgte dæk er i stand til at opfylde vores behov. I en af ​​sine seneste test testede ADAC ydeevnen af ​​215/60 R16 vinterdæk. Denne størrelse er beregnet til brug i kompakte SUV'er - bilen brugt til test var Skoda Karoq. Hvad er resultaterne af 215/60 R15 dæktesten fra 2022?

215/60 R16 vinterdæktest - evalueringskriterier

Den samlede score for hver model, der blev kontrolleret i 215/60 R16 vinterdæktesten , var sammensat af de delkarakterer, der blev tildelt dem i individuelle test:

 • adfærd på tørre overflader - 15% af mærket,
 • adfærd på våde overflader - 30% af mærket,
 • ydeevne på snedækkede overflader - 20% af karakteren,
 • ydeevne på isglatte overflader - 10% af karakteren,
 • støj / kørekomfort - 5% af vurderingen,
 • brændstofforbrug - 10% af vurderingen,
 • slidbaneslid - 10% af vurderingen.

Tørtestene dækkede: bremseevne, sikkerhed under manøvrer såsom vognbaneskift og dækkets overordnede adfærd under kørsel. Testene på våde overflader omfatter: bremsetest, modstand mod langsgående og tværgående akvaplaning, håndtering og sving. Dækhåndtering, bremseevne og evnen til at deltage i trafikken blev testet på sne. På is blev det tjekket, hvor effektivt dækket bremser og bevarer vejgrebet i sving.

De afsluttende noter er blevet tildelt følgende karakterer:

 • 0,6-1,5 - meget god,
 • 1,6-2,5 - godt,
 • 2,6-3,5 - tilfredsstillende,
 • 3,6-4,5 - tilstrækkeligt,
 • 4,6-5,5 - utilstrækkelig.

Rangering af vinterdæk 215/60 R16 - fire bedste modeller

Den bedste karakter givet i testen er "god". Det blev vundet af fire premium-dækmodeller - Continental WinterContact TS 870, Dunlop Winter Sport 5, Goodyear UltraGrip Performance + og Michelin Alpin 6. Disse dæk viste det højeste og mest afbalancerede niveau af ydeevne på enhver overflade.

Den højeste samlede score - 2,1 - blev delt mellem Continental- og Dunlop-dæk. Continental WinterContact TS 870- modellen opretholder høje parametre under alle forhold, især godt på sne- og isglatte overflader. Dækkene fik en meget god vurdering for at køre på sne. Mindre mangler blev kun set i vådcirkeltesten og eksterne støjmålinger - Continentals resultater i disse test blev vurderet som "tilfredsstillende". Dækkene blev vurderet som "gode" i de resterende tests.

Dunlop Winter Sport 5 klarede sig lidt dårligere i test på våde og isglatte veje, men viste højere slidstyrke og lavere rullemodstand. Modellen kombinerer meget god bremse- og snehåndtering. Kun støjen og beskyttelsen mod langsgående akvaplaning blev vurderet som "tilfredsstillende".

Goodyear Ultragrip Performance + og Michelin Alpin 6 dæk indtog også ex aequo-pladsen og scorede 2,3. Goodyear viste sig at være den bedste af alle på en snedækket vej. Delscore fra snetestene er 1,4, hvilket giver ham karakteren "meget god" i denne konkurrence. Goodyear gav lidt efter for andre dæk vurderet som "gode" på andre typer vejbelægning - tørre, våde eller iskolde. Dens parametre forbliver dog på et godt niveau under alle forhold. Michelin har vist sig at være særlig god på is og tilbyder også - ligesom Dunlop-modellen - høj slidstyrke.

Model Rangering ADAC/FDM Karakter
1
2,1
1
2,1
3
2,3
3
2,3
Yokohama BlueEarth*Winter V906
5
2,6
6
2,7
7
2,9
GT Radial Winterpro2
8
3,0
Sava eskimo hp2
8
3,0
Vredestein Wintrac
8
3,0
ESA+TECAR SUPERGRIP PRO
11
3,1
TOYOTIRES Observe S944
11
3,1
Nokian Tyres WR Snowproof
13
3,2

 

Vinterdæktest 185/65 R15 2022 ADAC

Den tyske automobilklub ADAC har også testet 185/65 R15 vinterdæk. Denne størrelse er primært dedikeret til små bybiler – Volkswagen Polo blev brugt i testen. Testresultaterne giver dig mulighed for at se egenskaberne af individuelle dæk, hvilket kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken model du skal vælge. Resultaterne er ret varierede - nogle af dem tilbyder høj alsidighed og vil fungere i enhver situation, andre taber så meget på nogle områder, at deres køb ikke er det bedste valg.

Testresultater for 185/65 R15 ADAC 2022 vinterdæk

Top fire modeller vurderet som "god"

Førstepladsen i 185/65 R15 ADAC 2022 vinterdæktesten blev taget af Continental WinterContact TS 870 med en samlet score på 2,2. Dækkene vinder sejren af ​​den høje balance af individuelle præstationer, som ikke behøver at være forbundet med de højeste resultater i hver kategori. Det er et meget universelt forslag, der vil fungere under forskellige forhold. Continental-mærket formåede at eliminere de svagere resultater på tørre overflader, som kunne være opstået i den tidligere model - TS 860.

En samlet score på 2,2 og delt-førsteplads og blev også vundet af Goodyear UltraGrip 9+ -modellen. Dette er dæk, der også tilbyder høj alsidighed og giver dig mulighed for at forblive sikker under alle forhold. Det, der adskiller den blandt modeller vurderet som "god", er den højeste score på våde overflader - 1,7. Dækkene viste sig at være særligt effektive i kampen mod akvaplaning – både i lige og i svingene.

Det sidste dæk med en samlet vurdering på 2,2 var Semperit Speed-Grip 5 . Selvom det repræsenterer en lavere klasse af dæk end andre dæk vurderet som "gode", skiller det sig ikke ud fra dem med hensyn til alsidighed. Semperit Speed-Grip 5 tilbydes til en lavere pris og er specielt velegnet til snedækkede veje. Den viste sig at være lidt svagere end premium-vinderne i vådhåndtering og bremsning, men tilbyder stadig et højt niveau af akvaplaningbeskyttelse.

Den sidste model vurderet som "god" er Michelin Alpin 6. Den note, som testen af ​​185/65 R15-dækkene endte med, var 2,3, hvilket placereret den på en fjerdeplads. Modellen bevarede sin alsidighed og tabte kun et par point mod de andre vindere med hensyn til beskyttelse mod akvaplaning. Det var dog ikke et særligt væsentligt tab. Dens ubestridelige fordel, som skilte sig ud blandt dem, er slidstyrken, som blev vurderet som "meget god".

Vi og vores samarbejdspartner bruger teknologier, herunder cookies, til at gør daekdropin.dk mere brugbar og give dig en bedre oplevelse. Du kan læse mere om vores brug af cookies og andre teknologier, under vores persondatapolitik.