• Fri fragt
 • Hurtig levering
 • 30 dages returret
 • Dansk Dækforhandler
 • 0
Din Indkøbskurv 0
Eventuel levering til et af vores dækcenter partner for montering af dæk, kan vælges ved checkout!
 • Subtotal
  0 DKK
 • Forsendelse
  0 DKK

  Fri fragt på alle ordre* (*Til ikke brofaste Ø'er som Bornholm, Samsø med videre, kommer der et Ø-tillæg på)

 • Moms heraf
  0 DKK
 • Total
  0 DKK

Loven Kræver, at dækproducenter leverer standardiserede oplysninger, der permanent mærket på sidevæggene af alle dæk. Nuværende regler kræver, at dækidentifikationsnumre begynder med et Dot mærke efterfuldt af otte til tretten tegn, der bruges til at identificere produktionsstedet, dækstørrelse.

Dæk fremstillet efter anno 2000 er ”stemplet” med et dot mærke på sidevæggen af dækket. ”hvilket betyder, at dækket er i overensstemmelse med det amerikanske transportministeriets stempel” (Department Of Transporstation). Stemplet på dækkets sidevæg med dot mærkning repræsentere fremstillingugen og de to sidste numre angiver året.

Eksempel på hvad dot mærkning betyder:
”2218” hvilket indikere dækket blev fremstillet i uge 22 uge i året 2018.

Dæk Alder

Kan dæk blive for gamle?
Som udgangspunkt er der ingen alder på dæk eller udløbsdato på bildæk som mange andre vare, men dæk bliver mørnet og stift med alderen og mister dermed sine sikkerhedsmæssige egenskaber.

 

dæk mønster

 

 

Hvor gamle må dæk være i Danmark?
Der er ikke nogle regler for hvor gamle dæk må være. En general tommelfingerregel er; at et dæk har en maksimal levetid på ca. 10 år. Fra 5 år bør dæk inspiceres årligt for tilstand og tegn på aldersrelateret forringelse. Vi anbefaler at man udskifter dæk, også selvom dybden på dækmønsteret er mere end det lovpligtige 1,6mm.

 

Visuelle tegn på gamle dæk?
Visuelle tegn på gamle dæk kan være, tørrotting og krakning når dæk materialet nedbrydes. Kontroller dækkets sidevæg og slidbane for eventuelle misfarvning, splintring eller revner. I nogle tilfælde er et fald i ydeevne og greb, forbundet med alderen af dæk. Hvis dine dæk har tilstrækkelig slidbane og ikke viser tegn på forringelse, kan det stadig være dæk alderen, der bidrager til den følelse af kompromitteret trækkraft.

Vi og vores samarbejdspartner bruger teknologier, herunder cookies, til at gør daekdropin.dk mere brugbar og give dig en bedre oplevelse. Du kan læse mere om vores brug af cookies og andre teknologier, under vores persondatapolitik.