• 0
Din Indkøbskurv 0
Eventuel levering til et af vores dækcenter partner for montering af dæk, kan vælges ved checkout!
 • Subtotal
  0 DKK
 • Forsendelse
  0 DKK

  Fri fragt ved 2 stk. eller flere. Motorcykel dæk undtaget, altid fri fragt* (*Til ikke brofaste Ø'er som Bornholm, Samsø med videre, kommer der yderligere et Ø-tillæg på)

 • Moms heraf
  0 DKK
 • Total
  0 DKK

Siden november 2012 har det været påkrævet, at alle nye hjul der sælges i EU alle er EU dækmærket. EU-mærkningen ser på 3 faktorer; energieffektivitet, opbremsning og støjniveau. Bliv klogere på hvad EU dækmærkeringen dækker over, samt hvad det betyder for dig som bilist. 

Hvad er EU mærkning af dæk? 

EU-mærkningen af dæk er en del af EU regulation nr. 1222/2009, der har til formål at reducere det globale energiforbrug med 20 % inden 2020. Mærkningen svarer til den almindeligt brugte mærkning på vaskemaskiner og andre elektronikapparater, der giver dig en indikation af miljøbelastningen. Mærkningen er fremgår som et label, der er påsat på dækket. 

Hvad betyder EU-mærkningen af dæk for dig? 

Målet med EU-mærkningen af dæk er at gøre vejene sikrere, og mærkningen giver dig mulighed for at sammenligne hjul på tværs af de tre ovennævnte parametre. Herunder vil vi gennemgå hvordan du aflæser mærkaten

Brænstof EU

 

Energieffektivitet

 

 

Energieffektiviteten på et dæk bedømmes ved at måle rullemodstanden i dækket. Det siges at rullemodstanden udgør ca. 20% af køretøjets brændstofforbrug. Lav rullemodstand er ikke bare godt for privatøkonomienmen har også en positiv effekt på miljøet, da der udledes mindre CO2. Et dæk har en skala fra A og G, hvor A er det mest energieffektive, mens G er det dæk med størst rullemodstand. Forskellen mellem klasse A  og et G karakteriseret komplet dæksæt kan være op til 7.5% af brændstofforbruget.

Vådt

 

Vådt underlag 

 

Symbolet indikerer dækkenes evne til at bremse op på vådt underlag og den tilhørende bremselængde. Dækkene gives igen en karakter fra A til G (hvor D ikke benyttes), hvor A gives for den bedste opbremsnings evne. Forskellen mellem hvert trin i skalaen svarer til en øget bremselængde på mellem en og to bil længder (svarende til omkring 3-6 meter) ved en hastighed på 80 km/t. Forskellen mellem et A-kategoriseret og et G-kategoriseret komplet dæksæt kan altså reduceres med 18 meter.

Støjniveau

 

Støjniveau

 

Støjniveauet måles af den støj, der forårsages af dækkene udenfor kabinen. Det eksterne støjniveau er opdelt i 3 kategorier og opgives i dB. Det er symboliseret ved lydbølger som det fremgår på billedet. Jo flere sorte bølger, desto mere støjer dækket. Har dækket op til to sorte streger overholder det de nuværende og kommende krav til støj. Har dækket derimod tre sorte lydbølger, opfyldes det nuværende europæiske niveau, men ligger højere end den kommende støjgrænse og skal dermed udskiftes på sigt.

Vi og vores samarbejdspartner bruger teknologier, herunder cookies, til at gør daekdropin.dk mere brugbar og give dig en bedre oplevelse. Du kan læse mere om vores brug af cookies og andre teknologier, under vores persondatapolitik.