• 0
Din Indkøbskurv 0
Eventuel levering til et af vores dækcenter partner for montering af dæk, kan vælges ved checkout!
 • Subtotal
  0 DKK
 • Forsendelse
  0 DKK

  Fri fragt ved 2 stk. eller flere. Motorcykel dæk undtaget, altid fri fragt* (*Til ikke brofaste Ø'er som Bornholm, Samsø med videre, kommer der yderligere et Ø-tillæg på)

 • Moms heraf
  0 DKK
 • Total
  0 DKK

Inden længe skal man overveje at skifte til vinterdæk. Mange er måske allerede på udkig efter nye vinterdæk til sæsonen. Med så mange vinterdæk derude, kan det være svært at vælge de hel rigtige vinterdæk. Heldigvis er den årlige FDM vinterdæk test ude, som FDM en gang årlig offentliggøre i samarbejde med ADAC. Vinterdæk test fra FDM/ADAC tæller i alt 28 dæk, hvor man har valgt vinterdæk 16 tommer og vinterdæk 17 tommer at teste på. Mere præcist har man valgt to test: vinterdæk test 205/55 R16 og vinterdæk test 235/55 R17. Testene er udført på henholdsvis VW Gold og Ford Kuga og er udført i Ivalo, Finland.  

Bedste Vinterdæk

Den første størrelse 205/55 R16 er Danmarks mest solgte dækstørrelse, mens den anden 235/55 R17 passer til mange af de populære SUV’er. 

Til FDM vinterdæk test bruges følgende karakter:

 • 4-6 stjerner: Bedre end gennemsnittet
 • 3 stjerner: Gennemsnitligt
 • 1-2 stjerner: Dårligere end

Vinterdæk test 205/55 R16

Mærke Navn Stjerner
Bridgestone Blizzak LM005 *****
Michelin Alpin 6 ****
Dunlop Winter Sport 5 ****
Hankook i*cept RS2 ****
Maxxis Premitra Snow WP6 ****
Falken Eurowinter HS01 ***
Continental WinterContact TS860 ***
Goodyear UltraGrip 9+ ***
Sava Eskimo HP2 ***
Toyo Observe S 994 ***
Pirelli Cinturato Winter  ***
Giti GitiWinter W1 ***
Semperit Speed-Grip 3 **
King Meiler Winter Tact WT81 *
Tristar Snowpower HP *

 

En model opnåede vurderingen **** i testen og hermed valgt som den bedste vinterdæk 2020. Bridgestone Blizzak LM005, som er særligt imponerende på våde, men også på tørre veje. Men sammenlignet med topgruppen viser det også det højeste dækslitage. 

4 modeller opnåede vurderingen **** og var i kapløbet om at titlen til bedste vinterdæk 2020. Michelin Alpin 6 løb med andenpladsen og er til de chauffør der kører flere kilometer. Den franske premium-model klarer sig lidt svagere på tørre veje. I slidprøven var det den bedste scorende i topgruppen med en forventet kilometertal på næsten 43.000 kilometer. Dunlop Winter Sport 5 og Hankook i * CEPT RS2 opnåede et godt resultat på tørre veje. Begge leverede gode resultater på våde og snedækkede veje. Dunlop skinner også med hensyn til slid med en forventet kilometertal på 39.500 kilometer

Maxxis Premitra Sne WP6, vinterdæk fra en taiwansk dækproducent, fuldender den "grønne" gruppe: Det er klart bedømt som god på tørre og våde veje, men opnåede også et godt resultat i sne og i slid testen, siger FDM og ADAC.

Vinterdæk test 235/55 R17 V

Michelin Pilot Alpin 5 *****
Esa+Tecar Super Grip Pro ****
Goodyear UltraGrip Performance + ****
Dunlop Winter Sport 5 SUV ***
Vredestein Wintrac Pro ***
Nokian WR Snowproof ***
Bridgestone Blizzak LM005 ***
Kleber Krisalp HP3 ***
Pirelli Winter Sottozero 3 ***
Cooper Discoverer Winter ***
Fulda Kristall Control SUV ***
Continental WinterContact TS 850 P ***
Semperit Speed-Grip 3 SUV **

Michelin Pilot Alpin 5 er den eneste model til at opnå en god rating i alle de vigtigste kriterier. Den blev også kåret som bedste vinterdæk 2020 i dens kategori. Den kunne i testbilen styres præcist i tørre veje, og har også gode egenskaber, når det kommer til farlige undvigende manøvrer, siger FDM/ADAC

I det våde er dækket særligt overbevisende i håndteringen, men svækkes i hjørner hvor der kan forekomme akvaplaning: I dette enkelte kriterie ender franskmændene endda i bunden af ​​testfeltet. 

I sneen tromler Michelin igen og sikrer det bedste sne resultat af alle testkandidater af denne dimension. På is, når det gælder støj og brændstofforbrug, ender det i det gode middel felt. Så alt i alt et vældig godt dæk, men noget dyrt dæk, siger FDM og ADAC.

 

Bedste Vinterdæk 2020 fra AutoBild

Anerkendte tyske AutoBild har også sendt deres årlige vinderdæk test ud. De har testet mere end 50 mærker fra vidt forskellige mærker. "En god tredjedel er ikke deres pris værd. Da bremselængden er for lang, og de skal skrottes som ny, viser vores første sikkerhedskontrol, siger AutoBild. Vi har samlet resultaterne af de bedste 10 vinderdæk fra deres vinterdæk test.

Til AutoBild vinterdæk test bruges følgende karakter:

 • Eksemplarisk
 • God
 • Tilfredsstillinge
 • Kan anbefales
1.
Michelin Pilot Alpin 5

Michelin
Pilot Alpin 5

Vurdering: eksemplarisk    
2.
Bridgestone Blizzak LM 005

Bridgestone
Blizzak LM 005

Vurdering: eksemplarisk    
3.
Goodyear UltraGrip Performance +

Goodyear
UltraGrip Performance +

Vurdering: eksemplarisk    
4. plads
BF Goodrich g-Force Winter 2

BF Goodrich
g-Force Winter 2

Vurdering: eksemplarisk    
4. plads
Kleber Krisalp HP3

Kleber
Krisalp HP3

Vurdering: eksemplarisk    
6.
Hankook Winter i * cept evo3

Hankook
Winter i * cept evo3

Vurdering: eksemplarisk    
8. plads
Dunlop WinterSport 5

Dunlop
WinterSport 5

Vurdering: god    
9.
Apollo Aspire XP Winter

Apollo
Aspire XP Winter


Vurdering: god
   
9.
Semperit Speed-Grip 3

Semperit
Speed-Grip 3


Vurdering: god
   

 

Vi og vores samarbejdspartner bruger teknologier, herunder cookies, til at gør daekdropin.dk mere brugbar og give dig en bedre oplevelse. Du kan læse mere om vores brug af cookies og andre teknologier, under vores persondatapolitik.